• Nieuw
ARTHROXON PLUS
search
  • ARTHROXON PLUS

ARTHROXON PLUS

€ 33,00
Inclusief belasting

Kraakbeen is een ondersteunend, matig stevig, elastisch weefsel. Er worden drie verschillende typen onderscheiden. Het zijn hyalien of glasachtig kraakbeen, collageenvezelig kraakbeen of fibrokraakbeen en elastisch kraakbeen of elastisch kraakbeen.

Aantal: 108 CAPS
  Telefonisch bereikbaar

ma t/m vr 09:00 - 12:00 / 15:00 - 21:00 uur

  Kwaliteitsgarantie

Scitec Nutrition, ESN, Novo Nutrition, QNT, Mars Protein, Performa, Go On Nutrition etc.

  100% veilig betalen

Contant, Pinnen, Creditcard

Aan de uiteinden van botten vinden we wat hyalien of glaskraakbeen wordt genoemd. Dit type kraakbeen komt ook voor in de bronchiën, luchtpijp en neus.
Dit glaskraakbeen is zeer slijtvast en toch flexibel.
Ze zijn structureel verdeeld in cellen (chondrocyten) en een amorfe matrix eromheen. De amorfe matrix is verweven met collageen- en elastinevezels en bevat proteoglycanen, hyaluronzuur en glycoproteïnen.
De proteoglycanen omvatten aggrecan, dat verantwoordelijk is voor het vasthouden van water in het amorfe materiaal van de verbinding. Aggrecan omvat de zogenaamde glucosamineglycanen (GAG's), chondroïtinesulfaat en keratansulfaat. De centrale ruggengraat is hyaluronaat (hyaluronzuur), waaraan deze GAG's zijn bevestigd door een centraal eiwit. *

De omzetting van voedingsstoffen in kraakbeen is beperkt vanwege de lage vasculariteit, dus de regeneratie ervan is een langzamer proces. *

Scitec Arthroxon Plus-capsulevorm ligt nu in de winkelrekken met een vernieuwde formule.
De formule bevat chondroïtinesulfaat, glucosaminesulfaat en ChondrActive gehydrolyseerd kraakbeenpoeder, dat collageen type 2 levert. Er zijn veel soorten collageen, maar type 2 komt specifiek voor in kraakbeen. Naast ChondrActive is er ook UC-II kraakbeenpoeder, dat ook type 2 collageen levert en een niet-gedenatureerde vorm van type 2 collageen bevat.
De dagelijkse dosis bevat ook bekende ingrediënten zoals MSM (methylsulfonylmethaan), een organische vorm van zwavel, eierschaalmembraanpoeder en hyaluronzuur.
Het plantaardige actieve ingrediënt Boswellia serrata-extract (Indiase wierookboom) is opgenomen in de formule, die 40 mg boswelliazuur per dag bevat.
Natuurlijk zijn vitamines zoals vitamine C, vitamine D en de speciale K2Vital-vorm van vitamine K2, een all-trans K2-MK7-vorm, ook inbegrepen.
®®®®1

Vitamine D draagt bij tot het behoud van gezonde botten en de normale opname/benutting van calcium en fosfor.
Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageen en daardoor tot het behoud van een normale conditie en functie van het kraakbeen.
Van de mineralen zit mangaan in de capsules. Mangaan draagt bij tot de normale vorming van bindweefsel en het behoud van een normale botstructuur.

1 K2VITAL Vitamine K2 – puur en stabiel | Kappa Bioscience | Kappa®

* Sophia Fox AJ, Bedi A, Rodeo SA. De basiswetenschap van gewrichtskraakbeen: structuur, samenstelling en functie. Sport gezondheid. 2009 november; 1(6):461-8. doi: 10.1177/1941738109350438. PMID: 23015907; PMCID: PMC3445147.

GEBRUIKSAANWIJZING

Neem dagelijks 2x2 capsules met een glas water. De aanbevolen dosering niet overschrijden!

WAARSCHUWINGEN

Buiten bereik van kinderen houden. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, noch voor mensen met een medische aandoening en/of die medicijnen gebruiken.

SUPPLEMENT FEITEN

Scitec Voeding Arthroxon Plus

Dagelijkse hoeveelheid: 4 capsules
Aantal porties: 27 (108 kap.)


Feiten aanvullen4 capsulesNRV3

Glucosaminesulfaat1000 mg***
Chondroïtinesulfaat460 mg***
ChondrActiv® Gehydrolyseerd kraakbeenpoeder350 mg***
- waarvan collageen type II165 mg***
Methylsulfonylmethaan (MSM)250 mg***
Eierschaal membraan poeder250 mg***
Hyaluronzuur53 mg***
UC-IITM Kraakbeen poeder40 mg***
- waarvan collageen10 mg***
Boswellia serrata-extract61,5 mg***
- waarvan boswelliazuur40 mg
Ascorbinezuur80 mg100%
K2VITAL Vitamine K2®45 μg60%
Vitamine D3,2 μg64%
Mangaan1,8 mg90%

3NRV%: Voedingswaarde voor volwassenen.
Er is geen NRV vastgesteld.

INGREDIËNTEN: glucosaminesulfaat KCl (schaaldieren) 35%, chondroïtinesulfaat 13%, capsulehuls [gelatine, glansmiddel (schellak), kleurstof (ijzeroxiden en hydroxiden), zuurteregelaars (ammoniumhydroxide, kaliumhydroxide)], vulstof (cellulosegel), ChondrActiv® gehydrolyseerd kraakbeenpoeder 7,8%, MSM [methylsulfonylmethaan, antiklontermiddel (siliciumdioxide)] 6,6%, eischelpmembraanpoeder 6,5%, L-ascorbinezuur, Indiase wierook (Boswellia serrata) gomharsextract 1,6%, hyaluronzuur 1,5%, antiklontermiddelen (magnesiumzouten van vetzuren, siliciumdioxide), UC-II-kraakbeenpoeder® 1%, K2VITAL® poeder [sucrose, emulgator (Arabische gom), middellange-keten triglyceridenolie, antiklontermiddel (calciumfosfaten), menachinon] 0,6%, mangaansulfaat, cholecalciferol. Gemaakt in een fabriek die melk, ei, gluten, soja, pinda's, noten, selderij, vis, schaaldieren, weekdieren en zwaveldioxidehoudende voedingsmiddelen produceert.

Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.